ویدئو | فیلمبرداری فصل دوم سریال «Wednesday» آغاز شد + تیزر «ایزابل هوپر» رئیس هیات داوران ونیز شد مدیرمسئول روزنامه شهرآرا: سبک زندگی و اثرات تهاجم فرهنگی، دغدغه مشترک رسانه‌های ایران و عراق است برگزاری مرحله استانی نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی کودک‌و‌نوجوان در مشهد (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) گام جدی برای تقویت تعاملات رسانه‌ای میان ایران و عراق سخنان جنجالی «کیانوش عیاری» درباره پرداخت دستمزد عواملش واکنش محمدرضا شهبازی، مجری «پاورقی» به ماجرای خبر اخراجش از تلویزیون «گودزیلا منهای یک» هم‌زمان با پخش جهانی در شبکه نمایش خانگی «آبی روشن» با بازی مهران غفوریان و مهران احمدی در راه سینما جایزه نتپک بیست‌وپنجمین جشنواره جئونجو کره جنوبی برای «گیج گاه» شاعر «سمرقند»: نمایشگاه، کتاب را به دست مخاطب خاص می‌رساند «باران کوثری» سه داستان کوتاه را برای نابینایان خواند اولین کتاب بازیگر «عطرآلود» در نمایشگاه کتاب آغاز به کار سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه کتاب تهران آرمین زارعی، خواننده جوان، بستری شد + علت بازیگر «بازی تاج و تخت» درگذشت + علت فوت
سرخط خبرها

آیت الله علم الهدی: صداقت با مردم، در اولویت راهبرد کنش گری اجتماعی طلاب باشد

  • کد خبر: ۱۵۴۱۷۳
  • ۱۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۸:۲۰
آیت الله علم الهدی: صداقت با مردم، در اولویت راهبرد کنش گری اجتماعی طلاب باشد
نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی گفت: امروزه بسیاری از نوجوانان، جوانان و اقشار و آحاد آینده‌ساز کشور در جریان کسب معارف و آموزه‌های اخلاقی به سراغ طلاب و جامعه روحانیت می‌آیند و بر این اساس، طلاب باید صداقت با مردم را در اولویت راهبرد کنش گری اجتماعی خود قرار دهند.

به گزارش شهرآرانیوز، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در پنجمین اجلاس کمیسیون‎های تخصصی شورای عالی حوزه علمیه خراسآن‌که با حضور طلاب و اساتید حوزه‌های علمیه در مدرسه علمیه نواب مشهد برگزار شد، با اشاره به تحول فرهنگی که با پیدایش نسل جدید در هر جامعه به وجود می‌آید، اظهار کرد: این‌گونه نیست که یک فرهنگ در جامعه ثابت بماند و در طول سالیان متمادی، اصول و مبانی آن موردتغییر قرار نگیرد. این اقتضای ظرفیت‌های فکری و استعدادهای باطنی افراد است که به‌مرور زمان دچار شکوفایی و رشد می‌شود و این جدا از تغییری است که نیاز آن در برخی عرصه‌ها احساس می‌شود. این همان تحولی است که به‌صورت قهری در جامعه ایجاد می‌شود.

وی اظهار کرد: با این حال، در برابر هر تحول قهری، جامعه دینی باید دارای راهبرد و برنامه‌ای باشد تا در برابر آن دچار انفعال و ضربه‌پذیری نباشد. برنامه‌ریزی در این عرصه هم باید مستلزم چهارچوب‌هایی باشد که اصالت جریان را حفظ کند.

چهار شاخصه برنامه‌ریزی فرهنگی

نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی در تشریح ضرورت‌های برنامه‌ریزی جامعه دینی در برابر تحولات فرهنگی و اجتماعی با اشاره به آیه 54 سوره مبارکه مائده خاطرنشان کرد: بدیهی است که برای آینده باید برنامه داشته باشیم. در این راستا، چهار شاخصه در قرآن کریم بیان شده که باید برای آینده‌نگری موردتوجه قرار بگیرد و این‌ها مطابق با همان برنامه‌ای بود که نبی مکرم اسلام(ص) هم در فرآیند انقلاب و جامعه سازی خود موردتوجه قرار دادند.

وی در تبیین چهار شاخصه برنامه‌ریزی فرهنگی ابراز کرد: شاخصه اول عبارت است از حفظ وابستگی کامل به خدا به معنای آن‌که خداباوری مردم در هر شرایط حفظ و تقویت شود. شاخصه دوم مشتمل بر تقویت حس مسئولیت‌پذیری نسبت به جامعه خودی است تا فرد در مقابل جریان‌های اجتماعی در حالت خضوع و تواضع باشد. شاخصه سوم، اعمال قدرت همراه با مقاومت در برابر دشمنان خارجی است که بر استکبارستیزی دلالت دارد و شاخصه چهارم، اجتناب از تأثیرپذیری و جو زدگی در برابر فضاسازی‌های اجتماعی دشمن در جامعه است که با مقابله در برابر عملیات روانی معنا پیدا می‌کند. این‌ها شاخصه‌هایی است که جوامع دینی باید در برابر هر تغییر قهری در دستور کار قرار دهند.

روحانیت، میدان‌دار تحولات فرهنگی و اجتماعی

عضو مجلس خبرگان رهبری، روحانیت را میدان‌دار اصلی هر تحول فرهنگی و اجتماعی در شرایط کنونی دانست و تصریح کرد: انقلاب اسلامی از طلاب و جامعه روحانیت ما، جریانی ساخت که تفاوت‌های چشمگیری با پیش از آن دارد و در این میان، عناصر اثرگذار و فعالان کنش گری در حوزه‌ها تربیت شدند که می‌توانند بر وضعیت فرهنگ جامعه تأثیرگذار باشند و در جریان‌های مختلف، میدان‌داری کنند.

وی با بیان اینکه امروزه روحانیت همان چهره‌ای است که سیر صعود و گسترش دین خدا را با ظرفیت‌های آن موردسنجش قرار می‌دهند، تأکید کرد: رسالتی که همه انبیا برای آن مجاهدت کردند و اولیای خدا در راه صیانت و زنده نگه‌داشتن آن به شهادت رسیدند، اکنون بر عهده انقلاب اسلامی قرار دارد تا جریان روحانیت در پیشانی آن برای پاسداری از دین خدا تلاش کند. در این شرایط، نباید برنامه‌ریزی برای آینده جامعه منحصر در ارتقای مطلق سطح علمی طلاب باشد بلکه در مقام برنامه‌ریزی فرهنگی، باید شرایط به نحوی رقم بخورد که متوجه بر گسترش ارتباطات و مراودات روحانیون باشد.

آیت‌الله علم‌الهدی گفت: دشمن می‌خواهد چنین فضاسازی کند که جریان روحانیت، اثرگذاری و مرجعیت خود را در عرصه فرهنگی جامعه از دست داده است. هرگز این‌گونه نیست. امروزه بسیاری از نوجوانان، جوانان و اقشار و آحاد آینده‌ساز کشور در جریان کسب معارف و آموزه‌های اخلاقی به سراغ طلاب و جامعه روحانیت می‌آیند و بر این اساس، طلاب باید صداقت با مردم را در اولویت راهبرد کنش گری اجتماعی خود قرار دهند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->